Money Transfer

Skatterådet har for fjerde gang i 2020 givet Skattestyrelsen tilladelse til, at Skattestyrelsen kan indhente ellers fortrolige oplysninger om transaktioner fra udlandet til danske banker. Skattestyrelsen kan derfor pålægge 15 banker og pengeinstitutter at udlevere data om kundernes internationale betalingstransaktioner. Denne gang har Skattestyrelsen fået tilladelse til at kræve betalingsoplysninger udleveret fra 2017 til 2019. Skattestyrelsen har på en 10-årig periode udskrevet skatteregninger på mere end 2,1 milliard kroner med Money Transfer Projekterne.

Skattestyrelsen vil på baggrund af bankoplysningerne skrive til de skatteydere, der har modtaget pengene fra udlandet – typisk med en kort frist og typisk for en tidsperiode, der strækker sig op til 10 år tilbage i tiden. Skatteydernes svar på Skattestyrelsens henvendelse vil i mange tilfælde sammen med bankoplysningerne være det grundlag, som indkomsten efterfølgende forhøjes ud fra.

Skatteadvokaterne har igennem de tidligere tre Money Transfer Projekter bistået en lang række borgere, der har modtaget en henvendelse om at indsende oplysninger – og ønsker også at bistå borgere, der under denne fjerde runde måtte komme i Skattestyrelsens søgelys.

Det er vigtigt, at Skattestyrelsen svares på den bedst mulige måde og der forinden dette sker rådgives om forløbet af sagen ved Skattestyrelsen, herunder om de rettigheder borgeren har over for Skattestyrelsen, mulighederne for at klage og risikoen for, at der også rejses en straffesag for skattesvig.

Erfaringsmæssigt kan der være tale om sager med store konsekvenser for borgeren.

For yderligere oplysninger ring til Skatteadvokaterne på 33750010, så bistår vi dig.